torsdag 22. juli 2010

Svalbard del ll

Isbjørn finnes det mye av rundt om i Longyearbyen, men som denne er dem fleste utstoppet så det er det nærmeste jeg kom Isbjørn denne gangen ikke så rart når jeg er der på den varmeste tiden på året.


Det er ikke stor fare for å treffe isbjørn, men en må alltid bære med seg gevær og signalskudd når en beveger seg utenfor bebyggelsen.


Etter en utsøkt lunsj hos G.K.O satte vi kursen mot Adventdalen som fikk sitt navn etter en av dem første båtene som kom til Svalbard (Adventure)Et nydelig landskap viser seg fram. Her er det et eldorado for fugler og merkelig nok så finner jeg mest fugler rundt hundegårdene. Ærfuglen hekker på hundrevis vis a vis hundegården og dette pga hundene holder polarreven borte.

Her bare på et lite stykke ser jeg hvitkinngås, ærfugl, terne, havelle, lom og et dusin fjærplytt.
Smålom koset seg motvind.

Mellom Bolterdalen og foxdalen finner vi gruve 7 fjellet, satellittstasjon EISCAT og nordlysobservasjon på Svalbard. Her få jeg se svalbardrypa som skulle være så tam, men denne måtte være et unntak for den strebet i full fart. Et unikt landskap !

Snøspurven var Svalbard eneste småfugl og vært år er det konkurranse om hvem som ser den første.. Et sikkert vårtegn!

Gruve fem er en nedlagt gruve, men så flott dalen var med sine karakteristiske fjell og farger.


Den røde fargen betyr brann i kullet.

Reinsdyrene gikk rolig og brydde seg ikke om det kom mennesker i nærheten. Jeg er jo vant til hjort og rådyr som gjerne springer bare dem får lukten av oss mennesker, men disse koset seg og orket ikke å løfte hode fra matfatet selv om dem hadde fått besøk fra Romsdalen...

Tror nok ikke jeg hadde gått tom for fotomotiv her inne på dagevis, men jeg har denne ettermiddagen som nå var blitt til kveld og skal vi vinne å ta en dusj før vi besøker kroa for et bedre måltid.

Anbefaler alle om å ta turen innom kroa..utsøkt stemning og nydeligmat!

Når vi rusler heim ser jeg en noe som rører seg et stykke unna, min førte tanke var katt, men like snart kom tanken at det finnes ikke katt på Svalbard.. Det er en Polarrev!!!!

Å min Nikon ligger i leiligheten!!! Fy F...........................................!

Følg med siste del fra min svalbardtur og få svar på om det ble noen polarrev på brikka!

MEN

Først en tur på hytta og Lierne....

6 kommentarer:

 1. Så tøft Monika. Meget bra!!

  SvarSlett
 2. Bra stemningsrapport fra den flotte øygruppa. Du må nok enda lengre nord og østover for å finne noe isbjørn på denne tida men både i Hornsund og Bellsund er det bjørn nå på sommeren. Er ikke alle som har fulgt isen nord og østover. Er heller ikke mye is på Svalbard i år.Du skulle nesten vært oppe i Ny Ålesund. Der har ett hvalkadaver drevet i land. Forrige uke var det 13 isbjørner som mesket seg der.Drar oppover til Svalbard igjen den 24.aug.Da blir det vel opp i drivisen for å se etter bjørn.

  Terje

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelige ord..

  G.k.O i fekk da med meg noe :D

  Terje: Det er jo turen i august som er fototur! Håper dere får en kjempe tur... Hva slags båt skal dere bruke?

  monika

  SvarSlett
 4. Du lever ut en drøm her Monika, Svalbard er bare en fantastisk plass. Gleder meg til jeg får tatt en tur selv.

  Fin rapport, og lekre bilder.

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. D va fine bilde Monika. Takk fær tur"n te Venjedal"n igår.
  Turvennine.

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!