onsdag 21. juli 2010

Svalbard del 1


1986 var jeg bestemt på å dra til Svalbard men skulle bare jobbe noen mnd. i Oslo for så å dra videre til Svalbard. Det ble aldri jobb på Svalbard da jeg traff min mann, ble 6 mnd til 11 år i hovedstaden, men drømmen om Svalbard har alltid ligget i mitt hjerte.

<


Det ble jo ikke noe bedre da G.K.O dro oppover og blogger som hun er fikk jeg se den ene lekkerbisken etter den andre dukket opp...(les fugler)

Du er hjertelig velkommen Monika fikk jeg til svar... Jeg skal vise deg Svalbard!!!
En kjapp telefon og så var billetter på plass...


Det var helt spesielt å fly over fjellheimen til Svalbard...noe så spetakulært..., ja rett å slett vakkert.G.K. O hentes oss på flyplassen og tok en rask guiding rundt i Longyearbyen. En rask stopp på coopen for litt handling før vi ble sluppet av ved leilighetbygg 232 hvor vi lånte husrom.... Tusen takk K.L for lånet!Vi hadde bestilt oss en kveldstur til Borebreen, så det ble litt avslapping før vi ble plukket opp v/ sas hotellet.


En stor nedtur ble det da guiden fortalte at vi skulle inn i tempelfjorden p.g.a urolig sjø.. Å jeg som hadde drømt om sel og kobbe på isflak. Det ble en meget urolig tur inn i tempelfjorden med båten polar girl..nå følte jeg meg virkelig som en turist der båten lå som en reim midtfjords her skal en se mest mulig så hurtig som mulig..hvor i huleste ble det av mine flotte fotoobjekt? Skuffet ja, men ler nå!
Dagen etter ble vi plukket opp av G.K. O som tar oss med inn i Bjørndalen og nå får jeg plaster på såret... Nydelig natur omgitt av et beriket dyr og fugleliv.. Et eldorado for damen fra Romsdalen her kunne jeg levd og ondet lenge....
Havhesten flyter på den sterke vinden og suser forbi meg, mens fjæreplytten koser seg i vannskorpen og Tjelden ligger på vegkanten og hekker. Vi kommer til et fuglefjell hvor alkekongen hekker i fjellet. En yndet plass for polarreven og seg en godbit. Vi kjører nesten fram til gruve 3 og en flott dal viser seg videre innover..
Vi ser reinsdyr som koser seg med gress om ikke lange stunden er det på nytt dekket av et iskaldt teppe og greit å ha et lager på skrotten.
Etter noen timer i den flotte Bjørndalen setter vi nesen mot Longyearbyen og en varm lunsj hos Guiden før vi tar turen mot Adventsdalen.

Å det kommer i del ll

6 kommentarer:

 1. Kjenner følelsen din hvordan det er å bli med på guidet tur.Ble hanket inn av småjenter med rifle vist jeg gikk 10 meter til side får å ta bilde av en sel.
  Værste var å bli beskyldt for å kaste stein på rev. Hehe kan ikke annet en flire. Ser frem til del 2-7.

  Terje

  SvarSlett
 2. Hei Terje...

  Skal en komme seg ut i naturen sammen med dyr og fugler må en bruke tid.. Jeg ønsker jo helst litt mer en et vanlig artsbilde.
  Er blitt en gammel og kresen dame...hehe!
  Nei drømmen e å bli fraktet ut til en fangsthytte og den beste tiden må være når lyset kommer og snøen starter smeltingen..da tror jeg det er lettere å se både isbjørn, sel og kobb!
  neste blir del 2-3 Terje... :)

  SvarSlett
 3. Halloen!

  Godt du ikke skrev at guiden ble skikkelig sjøsjuk på fredagen! Men, TUSEN takk for turen. Jeg fikk "bare" litt over 400 bilder som nå ligger på to hard disker. Nå skal jeg vente til været blir "fotoredigeringsvær". I dag sluddet det da jeg reiste til jobb, nå skinner solen over Borebreen!

  Klem

  SvarSlett
 4. Så hyggelig at du ble fornøyd med Svalbardturen.
  Venter i spenning på del 2. Regner med det kommer et revebilde eller to der. Forresten svært hyggelig å hilse på deg og gemalen i Tromsø.Du får hilse så mye.

  ketil

  SvarSlett
 5. Hei Monique!
  Tenker du hadde en flott tur! Jeg å vil.... :-) Skjønne bilder, gleder meg til fortsettelsen!!
  Tenkte å kjøpe meg ei macrolinse til kameraet mitt nå (canon)- for en nybegynner; har du noe å anbefale?
  Klem Bodilmor

  SvarSlett
 6. tusen takk for hyggelige kommentarer.
  artig når noen legger igjen noen ord!

  Bodil..jeg har et Sigma 105 mm som jeg liker godt. så kan du kjøpe mellomringer om en ønsker mer...

  Ketil
  Kjempe kjekt å treffe deg og dattra mens vi ventet i Tromsø...
  Skal hilse fra gemalen :)

  Gunn Karin ble du sjøsyk du da..Jeg var så alene på dekk..inne i salongen lå folk og dormet sammen med bølgene...hehe
  monika

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!