mandag 2. august 2010

Fjellopplevelser ved Tunnsjøen.

Etter turen til Svalbard var jeg bare innom heime før jeg tok turen på hytta i Rissa. Når en beriket med to herlige gutter må en også gjøre noe annet en fiske bade og fiske! Eller for å være ærlig så hadde jeg vel en plan med å legge en tur i Namdalen familiepark....da var nemlig turen til http://fjellopplevelse.no/Velkommen.html

Siden vi var i familieparken kjørte vi opp mot Skorovatten og videre mot Røyrvik,å allerede her ble jeg matt av den flotte naturen...Tunnsjøen ligger totalt blikkstille og fjellterrenget speiler seg i vannet... SNAKK OM NATUR!!!!!!


Jeg hadde på forhand snakket med Erlend Resell som driver biten med fugler og dyr og bestilt meg en fuglemorgen i skogen for meg og en aktivitetstur for mann og barn til beverdammen.Vi ble møtt av Erlend og samboeren på tunet da vi kom... så snart vi kommer oss ut av bilen merker vi den behagelige stemningen og stillheten...Vi ble vist inn i ei hyggelig leilighet som dem brukte til sine turister et meget koselig sted UTEN tv... det var bare en nytelse.Jeg avtalte med Erlend tidspunkt og hoppet i seng... kl 0430 ROOOOOOOOOOOOpte mobilen "stå opp " "stå opp" og da var det bare å sprette opp for å komme seg i klærne, koke seg kaffe og finne noe og bite i til frokost. Erlend kommer smilende kl 0500 og lurer på om jeg er klar for litt lavskrikefoto...en fugl jeg har gledet meg til å fotografere.Etter å bli fraktet et lite stykke så rusler vi stille innover skogen, lukten og stillheten gir meg noe i sjelen.. Solstrålene streifer akkurat over tretoppene og truer med å strekke seg i mot meg i morgentimene...VAKKERT!Så blir jeg plassert inni skjule... Erlend legger til rette slik at jeg skal få noen utsøkte timer sammen med lavskriken.Etter en liten stund sitter jeg der helt alene...solstrålene trekker seg lenger og lenger nedover tretoppene..brått så er det lavskrike tid...
Den var like flott som jeg mener den skulle være..

Det var ikke bare lavskrike som kom også en grankorsnebb eller er furu?Jeg har fått fylt kaffekoppen og nyter den flotte naturen. Dugget henger både på grenene og i lynget på bakken og nå har solstrålene laget liv...må bare nytes!Som timene går får jeg melding at resten av min fam spiser frokost og er snart på veg ut på tur sammen med samboeren til Erlend. Dem skulle rusle seg en tur inn i skogen for å lete etter forskjellige spor, men målet er beverdammen. Dette gjorde at mor som satt i skjulet kunne senke skuldrene og nyte fototuren med god samvittighet.Bjørkfink er også en pen fugl som var innom en del ganger.
lavskriken skuffer ikke. Den minner meg litt om nøtteskrike på oppførsel og det kom tydelig fram rang ordninga da var det å vente på tur. Uten at jeg så dem skal det også være beriket med forskjellige spetter i området, men ikke denne morgenen!

Etter å ha sittet i skjule en del timer sender jeg melding til Erlend om at jeg ønsket å bli hentet ut. Litt vemodig rusler jeg ut av skogen. Tenker tanken på hvor flott det må være her i høstmnd..det er også topp mnd for lavskriken.


Det er ikke bare lavskrike en får fotografere hos "Fjellopplevelser DA" Om vinteren har dem et skjul til bruk til rovfugler og på våren har dem et utrolig flott tiurleik.

Jeg anbefaler folk å ta turen hit og som sakt det er et unik landskap som blir utrolig vakkert nå med høstfarger. Jeg er ikke i tvil ..... Jeg skal tilbake!

Erlend kan treffes på telefon 91130103

5 kommentarer:

 1. Flotte bilder av mange fargerike fugler.
  God stemning i bildene dine Monika
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 2. Å for noen fantastiske bilder Monika. Dette må ha vært en flott opplevelse. Skulle ønske jeg og mannen min hadde fått mulighet til å gjøre noe sånt en dag... En dag... *:D

  SvarSlett
 3. Så bra å lese at dere har hatt en fin tur til Namdalen. Fine bilder fikk du også!

  Liker grankorssnebben godt.

  SvarSlett
 4. Hei Monika!
  Flotte bilder fra fototur t Namdalen!
  Grankorsnebben er en raring jeg ikke har sett selv:_)
  mvh Ronny

  SvarSlett
 5. Ja det er en fin å flott plass...
  Er fødd å oppvokst der så jeg kjenner plassen godt ja....
  Beverdammen var der når vi va små,å føglan va der å,men vi trøngt itt nå skur eller tælt fer å sjå rovføgla eller tiurleik....

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!