onsdag 10. februar 2010

Mitt første uglebilde tatt i Praha!




Da måtte jeg helt til Praha for å ta mitt første uglebilde, men selvsagt måtte det være ugle i mosen :) En flott gjeng fra firmaet Eide og Frilund tok av ved Årø flyplass med sikte på Praha med en mellomlanding på Gardemoen. Ankom Praha litt over kl 1300 hvor vi hadde buss til hotellet. Det tok ca en halv time. Hotellet var perfekt med gang avstand til det meste. 5 minutter til torget hvor rådhuset står er ikke ille...

Praha er plassen for dem som ønsker å handle og ikke minst for dem som liker å se severdigheter. Jeg blandet meg i gruppen midt i mellom og prøvde å med meg litt av hvert. Kunne godt ha tenkt meg flere dager der nede, men er stor fare for jeg kunne bli en ølhund da dem hadde utrolig godt øl, men så er dette også ølet`s heimland!



Det var utrolig rimelig det meste der nede. Nasjonaldrikken var BECHEROVKA og den kunne en med forskjellige smaker, min favoritt ble med lime. Mye god mat for en rimelig penger. Nasjonalmaten ble ikke prøvd, men villsvin sto på menyen en kveld.
Her står jeg på Karlsbrua og ser elvebåtene som rusler langs elven med turister.


Litt om karlsbrua

En steinbro av gotisk stilart og spenner seg 500 meter over elven Vitara. Det var den tsjekkiske kongen og romerske hersker, Karl IV som spesialbygde broen. Han rådførte seg med en astrolog før byggingenfor å finne det beste tidspunkt for å legge ned grunnsteinen. Atrologen mente dem riktige tallene var 135797531 og byggingen startet i 1357 dens 9 dag i den sjuende måned presis klokken 9.31 og overtroen stoppet ikke der for på folkemunne sies det at eggeplommene var mikset inn i vellingen for å styrke strukturen av broen....




Her er også utsikt fra Karlsbroen. Her ser vi borgen og slottet!



Her ser vi kirketårnet Tyn gotiske kirken ble laget i 1385 i en turbulent tid da husstene ble massemyrdet av de regjerte roman katolikkene. De katolske jesuittene gjorde kirken til deres egen ved å erstatte hussite symbolet med ti fots høy figur av jomfru Maria som ennå står mellom kirkespirene den dag i dag.

Til venstre ser vi rådhuset og det kjente astronomiske klokken. Den eldste delen stammer fra 1410 og konstruksjon ble utført av urmaker Hanus.


Her ser vi rådhuset i front. Det var ikke vanskelig å se når tiden nærmet seg mot hver hele time for da stilte turistene seg foran de astronomiske uret for å se dem tolv apostlene som kommer ut fra uret i en sirkel.



Da jeg så denne dukken reflekterte jeg at det kunne være greit å ikke ha noe der oppe når en våknet om morgen med "litt" bomull mellom øra, men sjefen i firmaet Eide og Frilnud og hans sekretær hadde overhode ikke "hodet under armen" for dette var en flott og tilrette lagt tur og ikke minst meget hyggelige reisefølge....

Tusen takk for fotooppdraget til deres hjemmeside Eide og Frilund!

Alle bildene er tatt med Nikon kompaktkamera!

2 kommentarer:

  1. Ser ut som et bra opphold i Praha.
    Du har vel fått med deg det meste av både shopping og foto.
    Flott by med mange muligheter, og ikke minst billig for oss nordmenn. Astronomuret er jo en turistmagnet.
    Kompaktkameraet fungerte jo greit ser jeg
    Flott kveld videre :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for du la igjen noen ord Børge :D
    hyggelig!


    monika

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!