søndag 14. februar 2010

Trekker dem mot sjøen?


Når jeg flyttet foringen fra hushjørnet sist sesong var en av grunnene at jeg skulle flere arter på foringen, men der har jeg nok tatt feil.
Ved vogna er det meiser og atter meiser pluss noen spetter og skriker. Hjemme forer jeg med det samme og får flere arter som sisik både grå og grønn, dompapper, finker både grønne og gule, flaggspett og grønnspett pluss noen til....
Jeg bor ca 200 meter fra sjøen og det er her jeg tror forskjell en er... kommer fuglene ned mot sjøen for å finne mat?
Ellers forer jeg rådyr og maten blir borte hver dag. I dag hørte jeg greiner knekke, men jeg fikk ikke se noe. Denne uken har jeg mulighet og ta noen formiddagstimer så hvem vet...brått er dem der.....

2 kommentarer:

 1. Flott bilde da.
  Du har mye å holde på med skjønner jeg.
  Pluss-grader på Fosen, så det tærer på blank-isen.
  Lite små-fugler å se for tiden, så de er ikke her.
  Fin kveld videre :)

  SvarSlett
 2. Ikke vet jeg, Monika, men det kan jo ha sammenheng med at den tidligere foringsplassen er godt etablert og dermed trekker mer fugler. Kanskje har du også naboer i nærheten som mater på vinteren? I fjæra finner man som regel bare gjerdesmetten - den ser ut til å finne all maten sin der på kalde vinterdager.
  Svartrosten ble jo fin i vinterlandskapet da; speidende blikk og vaktsomme øyne som følger godt med. "Min" gamle svarttrosthann forsvant på nyåret - kanskje har kulda blitt i tøffeste laget?
  Ha ei fin uke i Romsdalen!

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!