torsdag 21. januar 2010

Rådyrforing.

Midt i foringen av småfugler har rådyrene sti. Jeg har rådyrene sterkt mistenkt for å spise solsikkefrø , brød o.l som er beregnet til de med vinger.


I går tok jeg meg noen timer i vogna og det første jeg legger merke til er liggegrop helt inntil fugleforingen der har jeg liggende filt (slik som blir brukt mot ugress) vognen min i står vis av vis og det er med å gjøre plassen lun og god.

Jeg forer nå hver dag med gulerøtter, epler, kålrot osv.


Tenker meg en tur oppi vogna i morgen, tror ikke rådyrene står og venter, men artig å se at dem har vært å spist i nattens mull og mørke!

Nå er vel ikke gløden for å fotografere meis så utrolig stor lenger, men spenningen med å sitte og vente på det rette øyeblikket gjør at timer i vognen er rekrasjon!Bruker å kutte opp gulrøttene, men satte noen der til fotografering.

I dette miljøet håper jeg på noen bilder.

Denne vet sikkert hvem som ligger og koser seg ved foringen.....


Håper på sikt at jeg kan dele noen rådyrbilde med dere.

13 kommentarer:

 1. Artig med slike egne fotoprosjekt Monica.Gulerøtter,frukt som ikke egner seg for salg er utmerket kost til rådyra og hjorten.Ett annet tips kan være å kjøpe en 25 kgs sekk med hestehavre på Felleskjøpet . Da kan du få hare også.Rådyra er også glad i dette. Vil du ikke grise til område med kjøtt som lokker til seg rovfugl kan jeg gi deg ett godt tips. Grav ned en presenning på 1x2 meter helt ned til marka. Legg masse halm oppå preseningen. Dekk til med bjørkegreiner. Så strør du havre over område. Legg så en like stor pressening over. Legg på greier og stein i kantene slik at det ikke blåser bort.Du har nå laget Eidsbygdas største musebol. Her vil rev og ugler komme for å fange seg ei mus eller 2.

  Terje

  SvarSlett
 2. Du får ha lykke til med foto-fangsten.
  Artig dersom du får uttelling :)

  SvarSlett
 3. Nydelig bilde av blåmeisen :D. Lykke til med rådyrfotograferingen, de kommer vel fortere enn du aner ;. Gleder meg til å se!

  Mvh Linda

  SvarSlett
 4. Heisan - kor mange fine naturbilder du har tatt - og artig å følge med om det kommer rådyr ;)
  Uti bud der eg kommer fra er det jo masse rådyr heilt inntil husa - her på sunnmøre har vi masse hjort -- fine dei og ;-)

  Eg har skada kamera mitt og venter på nytt - gleda meg til det
  Torsdagsklemma fra monika

  SvarSlett
 5. Gleder meg til å følge med videre, å se om det dukker opp noen rådyrbilder. Det hadde vært knall med en vakker vinterbukk i det snølandskapet.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 6. Artig Monika, blir spennende og se om du får besøk etter hvert...
  Det samme var det for meg, så først masser av Rådyr spor samtidig observerte jeg at det var flere liggegroper rett ved foringsplassen..
  Begynte og fore med epler og gullerøtter og faktisk første økta mi i teltet så kom Rådyret midt på dagen i godt lys..
  Ellers så stemmer det at Rådyret også gummler solsikkfrø og nøtter, her om dagen kom den helt bort til foringsbrettet for fuglene og spiste..

  mvh Ole Arne

  SvarSlett
 7. En gang i tiden bodde jeg i ei hytte ved Ammerud i kanten til Lillomarka i Oslo. Der foret jeg småfugl og ekorn, og det tok ikke lang tid før rådyra også kom. En av bukkene likte best solsikke, mens de fleste andre foretrakk fuglefrøblandinga. Brød og epler var de også glad i, mens grønnsaker ofte kom litt ned på lista. Jeg lærte at det var absolutt best å kutte det opp i småbiter, da ble det mye lettere for dyra å få det i seg. Det var et mareritt å sitte å se på en bukk som prøvde å få i seg en stor brokkoli som jeg hadde hevet ut før jeg begynte å dele opp maten. Den strevde i minst 5 minutter med å få ned denne biten som så ut til å gli meget sakte på tvers ned spiserøret.
  Her har du mye å glede deg til Monika og jeg ser frem til bildene du skal vise oss!

  hilsen Vidar Lunde

  SvarSlett
 8. Hei.
  Spennende med egne prosjekt om en bare kommer igang og ikke lar det bli med tankene. Dette blir helt sikkert bra og du har fått flere tips ser jeg. Du får bare passe på å dukke i kveld når det er skyting i innendørsbanen ;)

  Arnfinn

  SvarSlett
 9. Hei! Morro med prosjekter! Syns foresten bildet ditt i headingen - av Trollveggen - er flott. Mvh Andreas

  SvarSlett
 10. Lykke til med foringa, jeg håper det dukker opp noen spennende dyr og bilder.
  God Helg!

  Per E.

  SvarSlett
 11. Hei Monika

  Artig å se hvordan det utvikler seg. Jeg har ikke kommet lenger enn å fore småfuglene hjemme i hagen og har besøk av rådyra hver natt. De spiser opp frøene som fuglene har sølt utover og alt annet grønt. Buskene får hard medfart. Lurer på å fore med annet, men er da redd for at jeg får for mye besøk. Bør nok flytte til skogs med dette.

  Kåre

  SvarSlett
 12. Tusen takk alle sammen for flotte kommentarer!

  Arnfinn fikk du helsing? Gikk i dekning :) Hadde det ikke vært for jeg hadde travelt så hadde jeg stukket innom, men si fra neste gang :)

  Tror dette museprosjektet får bli til senere..nå rådyr !

  monika

  SvarSlett
 13. Heisann!

  Da er du i gang med et nytt prosjekt! Kan jo bli livlig etter hvert dette! Bør jo øke sjansene dine for å lykkes dersom vi får en del snø til uka slik værmeldinga har spådd. Tror nok du kan få til litt av hvert her når rådyra har fått den rette vanen... Regner med at du holder oss orientert.
  LYKKE TIL!

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!