torsdag 6. august 2009

Sildehekling


Kvalitetstid med barna er viktig. I går hadde dro vi på sjøen med håp om noen makreller som jeg hadde tenkt å bruke til ørnemat, men makrellen ble byttet med sild. Stingsilda ble brukt som sildehekle. Det er utrolig artig å ha med seg to gutter på 7 og 10 som er så ivrige at dem glemmer tid og sted. Fangsten i går ble puttet i fryseren med tanke på aktivisere måker senere når ørna skal prøves.
Dette ble så vellykket at vi dro ut igjen i kveld etter mas fra barna. I dag tok vi med sildehekle og min sønn på 7 klarte å få 6 silder på en gang, Å du kan tro det var latter og en vis stolthet! Resultatet ble en balje med stor fin sild og 6 store makreller.
Silda blir frosset ned til minkmat og måkemat. Har foret minken nå siden lørdag og fisken forsvinner hver gang. Nå er det bare for meg å sette meg ned og håpe at vi kan møtes på likt. Nå lever jeg lenge når jeg tenker tilbake på mine sønners iver og glede med sildehekling!

Bildet er hentet fra plassen vi heklet sild!

2 kommentarer:

  1. Har aldri hørt om sildehekling jeg, hva er det? I alle fall dette virket som en flott og givende tur.

    SvarSlett
  2. Hei Eli

    Sildehekling er vanlig her i Romsdalen. Å det er en line vi kobler på som består av små kroker med et rødt øye på. bruker sluk nederst..så senker vi det ned mot bunnen og håper det er masse sild. Når vi får 3-4 silder i slengen kaller vi det for sidlehekling! Utrolig artig... mini utgave av seidorg!

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!