tirsdag 9. juni 2009

Morgenstund

Sist søndag kl 0445 dirret mobilen under hodeputen. Det er løgn å si at jeg spratt opp, men fikk tumlet meg så langt at jeg tittet ut vinduet. Sol og blankstille! Med et ble jeg lys våken... Tenk noen timer for meg selv bare med foto. Tanker for hva som skulle fotograferes fikk bli som det ble. Med både Nikon D200 og D300 med hver sin linse var alt tilrettelagt.nesten da!


Det er bare 3 grader når jeg spaserer bortover og fjellskoene blir våte av dugget. Jeg drar ordentlig inn herlig frisk sommerduft.

Ved Oravannet finner jeg 3 Toppender som beveger seg sakte utover. Spegler seg i et gullhavet.

Etter å ha fotografert ved vannet går turen mot elgplassen, det er ikke hver dag en ser slike dyr hos oss, men sist Torsdag observerte jeg den beitene. Den er nok på vandring for jeg har ikke sett den siden. Det eneste jeg ser her er rund ballehjort, men det gidder jeg ikke å bruke brikka mi.

Da jeg står og ser utover vannet hører jeg en litt skarp fuglelyd, å jeg skjønner snart at dette er større en meis, men jeg ser ingen ting.. Blir stående og titte noen minutter, med et kommer det noe flyvende og jeg får øye på hvitryggspetten som tydelig hekket i dette treet. Da skjønte jeg hvor lyden kom fra.. Det var selvsagt Hvittryggspett ungen.. Jeg tar bare dette bildet for jeg liker ikke å forstyrre under hekkingen.


Her ser dere mer av landskapet jeg tok bilde av toppendene i gullregn, den 4 har nå våknet og er på vei til dem andre.
Turen går videre til et annet vann hvor jeg har sett brunnakke, faktisk det eneste paret jeg har sett i Rauma. Dagen før fikk jeg bilde av den, men det var med meget kjedelig lys. Derfor håpet jeg at jeg skulle være heldig og klare det nå, men nei her var det bare "kjedelige"grågåser med unger. Derfor ender det opp med bilde av landskapet.Brunnakke tatt dagen før!

Da har jeg tuslet i 3 timer og fulgt soloppgangen og livet rundt meg. Her er Hamrevågen plassen jeg lever og onder nå i sommerdagene. Nede til venstre har vi båt, brygge, utplass med grill stående hele sommeren.
Det blir også meget snart varmt her inne så ikke uvanlig at sjøen kan bli 23 grader.. Rett fram ser dere heimplassen min.

5 kommentarer:

 1. Ingen tvil om at dette var en god dag! Jeg synes jeg kjenner morgenduften av det duggvåte gresset, og den kjølige lufta før sola ha tatt tak. Jeg har ikke vært så flink til å sprette opp slik om mårran (går bedre om jeg døgner ;-), men det er utev tvil verdt det. Toppandbildet liker jeg best, spesielt på grunn av fargene og den greie komposisjonen.

  SvarSlett
 2. Hyggelig at du stakk innom bloggen Ingebjørg!
  Bildene er mest stemningsbilder og mest til bruk her på bloggen.
  Fikk meg en aha opplevelse da jeg lånte ut D200 til en fotograf på lørdag (hun har hatt innbrudd i sitt studio) greit nok, fikk kamera tilbake, men det jeg ikke tenke på var at hun ikke fotograferte i raw, så hele søndagsmorgen ble det jpg bilder. Å hvor jeg savnet og kunne juster før jeg konverterer inn i Ps.. spesielt fager, men det viktigste er jo at fotografen fikk sine brudepar på brikken. Jeg er nok oppe en annen morgen også, men brudeparet håper jeg gifter seg bare en gang :D
  Har tittet inn til deg...skal skrive en kommentar seinere...ble så fasinert av skogstjernen som strekker seg mot lyset

  SvarSlett
 3. Fine bilda du har lagt ut her, Monika. Ingen tvil om at dere har en flott natur:-)
  mvh Ronny

  SvarSlett
 4. Hyggelig at du stikker innom :D
  Det fine er at vi har så masse forskjellig natur og vi trenger ikke å dra langt.

  SvarSlett
 5. Ja kommer en seg opp tilig om morgenen, så står opplevelsene i rekke og rad. Det er rett og slett ingenting som slår det.

  Fine bilder. Hvitryggspetten var jo en godbit!

  mvh Knut Børge

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!