lørdag 4. februar 2012

Livet ved skjuletNå kan vi skrive Februar, en herlig måned hvor vi snart kan kjenne varme av solen. Kan ikke skryte av at den har varmet så veldig den siste uken. Fortalte dere siste uke at jeg skulle bruke litt tid ved småfuglskjulet fra nå og utover. Å jeg kan love dere at det har vøre iskalde fingre!

Det er ikke så mye spennende som har skjedd. Det har vøre 96 % kjøttmeis og dem prosentene som er igjen er helt vanlige arter. Denne Svarttrosten kommer helt sikkert å se ut som en kule slik som den spiser hjortetalg...ante ikke at den var så glad i den kosten.
I dag når jeg var oppe og la ut mat så fikk jeg se kjernebitern..artig å se den igjen. Nå har det blitt noen cm med snø så jeg regner med det blir mer liv og røre ved skjulet.

Tenkte jeg skulle fortelle dere en opplevelse jeg hadde den uken. Jeg var i ferd med å gå opp til skjulet da jeg ser den flotte havørnen kommer seglene i lufta, blir litt overrasket da den flyr rimelig lavt. Den sirkler over foringen og dem 96 % kjøttmeis og 4 % andre arter pep og smatt inn i buskene. Tydelig redde! Ørnen tok 4-5 rundinger over skjulet før den tok større og større radius for så å bli vekke.
Dette har jeg aldri sett før. Trodde ikke havørnen var trussel for småfugler.... Eller er det innebygd frykt for dem store?
Det var en artig opplevelse.

Ha en fin helg. Jeg får vel jobbe litt, men tenker jeg også bruker litt tid sammen med dem små søte. Hadde nå vøre artig med noen nye arter.


Monika

9 kommentarer:

 1. Hei! Jeg må bare få kommentere headingen på bloggen din: Fantastisk! Bilder kan si mer enn ord, sies det. Enig!

  SvarSlett
 2. Svært flott portrett av svarttrosten. Flotte farver.

  SvarSlett
 3. Fint å se starttrosten igjen! Ennå lenge til den blir å se her omkring!
  :-)

  SvarSlett
 4. Skjønner godt de ble litt småredd da havørna kom rett over dem :)
  Flott bilde med en fin opplyst bakgrunn.

  Ruben

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hyggelige ord.

  Ruben..Dem små opplevingene er ikke så dumme dem heller. Det er masse havørn her..ser 2-3 fra huset mitt nesten hver dag.
  Blir nok snart sjøtur sammen med fiskern igjen.

  Monika

  SvarSlett
 6. Gleder meg til fuglebildene dine igjen. Kjernebiteren er så fin. Her er det også nesten bare kjøttmeis.
  Artig å oppleve ørna rett over skjulet da. De er nok på tur etter mat men har ikke hørt at de spiser småfugler. Det kan være et dødt dyr i skogen like ved... jeg vet ikke...
  Tusen takk for kommentarene dine.
  Hilda

  SvarSlett
 7. Liker godt lyset i dette bildet, tross kulden du beskriver i teksten.

  SvarSlett
 8. Flotte, duse farger på bildet av svarttrosten. Tenk å bo et sted hvor havørna kan sees fra huset! (Litt misunnelig!) :-)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!