tirsdag 24. januar 2012

En dag i rovfuglskjulet

Iso 500 1/10sek  f5

Lørdag var jeg så heldig å få leie rovfuglskjulet til Terje Sylte. Jeg og en annen dame fra Rauma fotoklubb  startet ferden litt over kl 0600 først en fergetur deretter et innhugg på Kiwi før vi satte kursen mot rovfuglskjulet til Terje Sylte.

I god tid før det ble lyst hadde vi etablert oss inne i skjule... ikke så enkelt da når en skal jobbe i mørke, men ingen lys i skjulet før det er lyst ute...er en grei beskjed fra eigar.

Trøtte som vi var sitter vi nesten og halvsover i mørke da jeg får øye på en mørk beveglese inn fra venstre...Pst pst...ørn forteller jeg og perker ut i mørke...

Kongeørna setter seg godt til rette og tar fatt på maten. Det er altfor mørkt til å fotografere, men etter en tid tar vi noen bilder..mest for å bare for å gøy.

Blir ikke mange bildene for jeg forteller min fotovennine at dette lover godt..bare vent.. så vi sitter der og ser det lysner mot dag og ser på kongeørna gasser seg i frokosten. Like brått som den kom forsvant den.

Vi var i utrolig godt mot! For her er det ørn!

Så kom kråkene..har aldri sett så mye kråker utenfor skjule noen gang, men ingen ravn...og bare noen skjære i nye og ne.
Kråkene er utrolig vare..den sitter å speider..og like brått som dem kom er dem borte. Slik holder dem på godt over en time.
Så blir alt stille...bare et skjære par er innom utover dagen.

Et nydelig fotolys.. som kunne gitt dem flotteste bildene, men fotojuvelen var og ble borte..ja ja..egentlig heilt greit for meg som har oppleved å sitte der før og opplevd dager hvor det hagler rovfugl og dager der jeg har godt heim uten noe på brikken..

Akkurat dette gjør dette så utrolig spennede.. det er ville fugler en ikke kan bestemme når dem skal innfinne seg... Herlig! Så en dag i skjulet uten det store gir meg faktisk noe!

Nå er Terje Sylte en kar som gir garantier for sine skjul..så jeg og Kirsti tar oss en tur igjen...

Å brått kommer den gleden av å fylle minnekort og ikke minst spenningen....8 kommentarer:

 1. Kjenner igjen den kongeørna der. Har 2 stk 4-5 år gamle ørner som har holdt til der og denne her er utrolig sky. Har knapt bilder av den sjøl. Den bruker å lande men den tåler knapt lyden fra lukkeren. Da skjønner jeg hvorfor den ikke satt lengre :(

  SvarSlett
 2. Flott innlegg og spennende lesning. Slik er fotografering av disse fantastiske, ville og sky rovfuglene. Noen ganger kan en ha en helt uforglemmelig og fantastisk dag, mens andre dager viser de seg bare i de mørkeste fototimene, eller ikke i det hele tatt. Spenningen er der alltid, og vi er utrolig priviligerte som har mulighet til å få oppleve noen av Norges og ikke minst verdens skyeste skapninger.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 3. Hvorfor kongeørnen fly Terje får vi aldri svar på. At det var for lukkert tikket har jeg vanskelig å tro... av stor respekt så tok vi ikke bilder før den har sittet der fem minutter og tok ett par bilder..den satt i minst 5- 10 minutter etter det.

  Hvorfor den ikke kom tilbake kan vel også skyldes fotspor av person og hund ett par hundre meter til venstre for skjulet.

  uanset om ørna ikke kom tilbake så var ikke dagen bortkastet... en dag med spenning og stillhet er ikke å forakte :)

  Knut BS Det er jo spenningen..blir det noe eller. Det er ikke en selvfølge når det er ville fugler. Skulle det være dekket bord hver gang vi kom hadde gleden snart blitt brukt opp...

  Tusen takk for kommentarer Terje og Knut BS

  SvarSlett
 4. He, he, kjenner godt den situasjonen der, ja, med motiver som kommer på "feil" tidspunkt. Som Knut B. sier - spenningen er der alltid - og DET er jo en del av det som stadig lokker oss ut for å kunne være med på slike fantastiske villmarksopplevelser!

  mvh Knut W.

  SvarSlett
 5. Bra skrevet og trivelig å se at ørnen er på besøk.Vi krysser fingrene å håper at han kommer med hele ørnefammen neste helg.Gleder meg.

  SvarSlett
 6. Ja slik er det med desse ville dyra/fuglene! Aldri godt å vite, men bruker en nok tid, smelter plutselig både lys og ørn sammen i ein salig blanding av herlighet ;)

  ...men du fekk no opplevelse av naturens kraft i alle fall :)

  SvarSlett
 7. Sikkert ikke enkle å lure, disse fuglene, men må være spennende å prøve! Og bildet ble jo et artig, annerledes ørnebilde! :-)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for hyggelige kommentarer

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!