onsdag 3. august 2011

Ronja

Livet mitt har vøre ambivalent den siste uka, ja faktisk siden den 22 Juli og den triste hendelsen som skjedde i Oslo og Utøya, men den siste uka har det vøre mer personlig da Ronja sluttet å spise og ble slappere og slappere. Hun ble liggene og sluttet å følge meg..... Ringte veterinæren og fikk komme på vetrinærkontoret ganske snart...Diagnosen kom også ganske snart...."Livmorbetennelse" å det er ikke å spøke med når dama var 12 hunde år..dvs 84 år. Ronja fikk to sprøyter og tabletter med håp om dette skulle gå bra. Jeg laget brødskive med leverpostei dagen etter. Hun logret og viste stor iver og vi ente opp med å gå oss en tur, morshjerte banket da...en glede og iver over at dette skulle gå bra og det gjorde det ett par dager, men så ble hun bare liggene igjen og nektet å ta til seg mat.
Så i dag ringte jeg igjen til veterinæren og fortalte at jeg ønske å avlive henne og da hun svarte at det var et lurt valg så gjorde det litt godt for min samvittighet.. Det var riktig at hun skulle få slippe å lide mer!
Barna har jo vokset opp med Ronja og for dem er dette trist, så jeg valgte at dem skulle få bli med.. Sammen sto vi i rundt henne da hun pustet for siste gang...

Tusen takk Ronja for all den gleden du har gitt oss!
 

5 kommentarer:

 1. uff å uff,dette var trist,men som du sier så var det vel det beste for ho... men skjønner at det blir tomt hos dere nå gitt... sender noen varme tanker over fjorden jeg :-)

  SvarSlett
 2. Det var trist å høre. Tankene på de gode stundene dere hadde vil vel hjelpe. Sender også varme tanker til deg.
  Klem fra Hilda

  SvarSlett
 3. Føler med deg og barna Monika.Det gjør vondt langt inn i sjela og ta avskjed med en firbeint god venn.
  Et godt bilde med bra symbolikk.

  SvarSlett
 4. Kjedelig og måtte avlive sine kjæledyr. En blir jo tross alt nært knyttet til dem. Kan jo nesten regnes som en del av familien.
  Slik er livet.

  ketil

  SvarSlett
 5. Trist å lese dette Monica, det er sårt når vi mister våre kjæledyr. Stor klem fra meg til deg .

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!