mandag 28. mars 2011

Hvorfor sutrer vi?

snart skriver vi 1.april 2011 og ute laver det ned med snø..så litt regn og så store fnugg av snø!
Hvorfor bruke så uendelig mye tid på å irritere oss over det.. Vi får  ikke gjort noe med det!

I dag har 70 prosent av dem jeg har snakket med huffet og stønnet over at det aldri blir vår.., men det er jo bare å bruke øynene sine så ser vi at det er vår.. Bare å se på spirene på treene..Det spirer og gror.. når vi står der kan vi høre ivrig fuglekvitter og se fuglenes yre vårleik, eller vi kan se at snøen smelter når den når bakken.. Telen er borte (hos meg da).

Tenk om vi klarte å snu negative tanker og heller glede oss over det positive!

Jeg koser meg om dagen med å følge bl.a trekkfuglene..har mine faste plasser som jeg har følgt Tjeld, vipe, spove osv...artig og notere i boken når dem kom i år. Å jeg er like fascinert av at disse trekkfuglene lander på samme plass år etter år..noen for å være en stund til snøen forsvinner dit dem drar for igjen etablere en ny kull med barn..Jo livet er herlig selv med snø i slutten av mars..!

Snart spirer Hestehov, blåveis, hvitveis...

Husk all kraften tankene våre har...la tankene gi energi!

10 kommentarer:

 1. Positive tanker er viktige i denne overgangstiden. Vi kan glede oss over det vi snart får oppleve. Nydelig blåveisbilde. Kommer til å huske det lenge!!!!

  SvarSlett
 2. Gode ord det Monika. Akkurat de fuglene du nevner her har jeg og sett til nå pluss stæren.
  Er nok noe tidligere her på Jæren kanskje.
  Tjelden så jeg for en mnd.siden. Er så artig å følge med når disse kommer fra Syden.

  SvarSlett
 3. Veldig flott innlegg!! Og er bedre med snø enn 2-3grader, regn, snø, frysing og smelting store deler av vinteren.

  Likte både blåveisen og vinterstemningsbildet!

  Mvh Leiv Arne

  SvarSlett
 4. Du har så helt rett Monika. Vi har nok en tendens til å syte i meste laget over små ting, men heldigvis sitter det vel ikke så dypt. Har vel for lite nyttige ting å snakke om, så det blir mange ganger været som blir samtaleemnet. Ja ja. Ellers er det som du sier virkelig moro å legge merke til naturens forandringer gjennom årstidene, og jeg personlig mener våren er best. Da kommer trekkfuglene, småfuglene begynner å kvitre, trær og blomster skyter knopper og blad og blomster vokner til liv. Det er stort. Flott innlegg du har med bilder og ord. Ha en fin tirsdag.

  SvarSlett
 5. Bra innlegg Monica. Ja hvorfor ikke se dagen i d
  ag og glede seg over de små ting,som faktisk kan bli veldige store.Hvorfor trekker vi mennenker hele tiden i negative tråder og lar det virkelige livet bare forsvinne.
  Bra bilder.

  SvarSlett
 6. Ja, helt enig! Synes vinteren har vært fin også jeg, masse snø og masse kuldegrader- flott vintervær! Men er en herlig tid vi går imøte nå også, på et helt annet vis. Hadde vi ikke hatt så store variasjoner årstidene imellom hadde vi ikke satt så stor pris på dem!

  SvarSlett
 7. Jeg er så enig med deg, Monika! Hvorfor sutre? Bestill en sydentur i stedet, dette har vi hvert år, og dette kommer til å fortsette inn i hele evigheten :-)

  Nyyyydelig bilde du vant med, vel fortjent!! Har vært innom flere ganger for å kikke, er vilt begeistret!! :-)

  Om du vil, så har du fått en award på min blogg, om du interesserer deg for denslags... Jeg måtte bare prøve, er sjelden jeg er med på noe slik....


  http://bodilsplayground.blogg.no/1301487045_award.html
  Ha en strålende dag

  SvarSlett
 8. Phantastic snow landscape! Hugs from Luzia.

  SvarSlett
 9. Hei :) Jeg er en ivrig fotoblogger og ramlet innom bloggen din i min søken etter insprerende blogger om foto - jeg liker din! :) Å ordene dine; jeg kunne IKKE vært mer enig!

  Følger deg videre jeg :)

  Beate

  SvarSlett
 10. Tusen takk for hyggelige ord :)
  Det setter jeg stor pris på.

  Beate..hyggelig !

  Monika

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!