lørdag 15. januar 2011

En topp dag hos Syltes naturopplevelser

Heldig jeg som bor bare timen unna Syltes naturopplevelser! I dag skulle jeg dele skjul med Ketil Olsen og Andreas Sylte (sønn til Terje)
Kl halv seks hoppet mobilen på nattbordet, små strek av øyne fant vegen ut av sengen med retning kaffetrakteren... Det var nesten viktigere en å få med seg fotoapperatet, da jeg presterte å ta med en termos med vann sist.. litt over seks i dag tidlig satte jeg kursen mot ørneskjulet..det kribler...alltid spennende dette..og i dag skal jeg få hyggelig selskap av rype og harespesialisten fra finnmark...koselig... Jeg satt ikke så lenge i ørnedrømmeland før jeg må trykke bremsene i bånn..to rådyr SPRETTER innpå vegbanen.., men jeg klarer med et nødskrik å stoppe. Tror en del av piggene ble filet kraftig. Turen videre går helt smertefritt...


En utrolig dag blir det..før jeg får ordnet meg ferdig så kommer den første kongeørnen og det er enda mørkt ute, og vi hadde flere ørner nedom før det ble fotolys.. Det er tortur å sitte slik å vente...utenfor gluggen så er det ørn og jeg får ikke fotografert!
Spøkte litt med at det var vel den ørna vi fikk...men nei da! Dagen var beriket med kongeørn og havørn, unge og gamle..så artig! Overrasket meg at ungørnen skremte vekk kongeørna og det to ganger.
Klokken halv fem sitter det enda ørn utefor og spiser..vi er trette og ønsker å gå ut, men må fint vente til den har forlatt område. Slik er det bare!
En fantastisk tur og nå blir det bare bedre og bedre der ute..tror det er en del opptatt, men har du tid så anbefaler jeg deg å ta en tur...Terjes telefon er 91390725.
Tusen takk for hyggelig selskap til Ketil og Andreas.. og atter tusen takk for lån av skjul Terje!
Alltid spennende å sitte der!

6 kommentarer:

 1. Dette hørtes helt fantastisk ut! Heldig du var. Fine bilder av de også. Flott fotolys hadde dere også. Bra jobba, tenker nok at det blir flere bilder av ørn fra deg nå. Ha en god kveld.

  SvarSlett
 2. Artig at dere fikk mange ørner ned foran kameralinsene.

  SvarSlett
 3. Hørtes ut som en flott opplevelse!
  Likte spesielt havørn bildet!

  Mvh
  Leiv Arne

  SvarSlett
 4. Skjønner godt at du står opp i otta for å oppleve dette her! Må være en utrolig opplevelse å sitte med fingeren på utløserknappen når resultatene blir slik. Det blir litt spesielt når nærmeste nabo er kongeørn og havørn.

  Hilsen Svein E. Børresen

  SvarSlett
 5. Ikke bare fikk du søvnen ut av øynene, kaffe på termosen, filt vekk noen pigger av dekka, og sett vakre rådyr, men du fikk også oppleve disse majestetiske fuglene og fotografert dem! Artig skrevet, Monika, og flotte bilder. Mange opplevelser på en dag dette, og jeg sier bare "takk for at du deler"! :-)

  SvarSlett
 6. OI,oi,oi jeg gleder meg bare mer og mer....

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!