søndag 26. september 2010

Høsttur på jakt etter moskus.

Har lenge ønsket meg en tur for å se etter moskus. Da værkartet så ut til å være samarbeids-
villig med min frihelg ble turen bestemt denne helgen, å snakk om å være heldig med været!
Med min sønn Sigurd og en venninne setter vi kurs for Dovrefjell hvor vi har leid oss en hytte..skal vi på tur så skal det være helt ordentlig!
Etter å ha fått ting og tang inn i hytta og en rask matbit stikker vi ut på jakt etter fotomotiv. Jeg stikker hodet inn i resepsjonen og spør "hvor finner jeg moskus"? Langs veikanten mellom Hjerkinn og Kongsvoll får jeg til svar... Så setter vi kursen mot moskusen, men samme hvor jeg stirret og stirret så jeg ikke snurten av moskusen.. hm.. Brått ser jeg noe i veikanten et godt stykke framme...DER..., men det har aldri vøre en moskus for det var en syklist med svarte søppelsekker på jakt etter tomflasker...
Etter en bomtur setter vi nesen mot et anbefalt område hvor en kan se disse fantastiske dyrene. Dette ble ikke noen bomtur for oppe på en åskam ser jeg 3 dyr som beveger seg... HERLIG!!!!

Etter å ha beveget seg sakte opp en skråning ser jeg tre flotte moskuser komme fram bak en høstfarget bjørk.. En herlig kveldsol er med å gi den rette stemningen..

Jeg kunne nok har listet meg litt nærmere, men jeg har null peiling på disse dyrene så jeg holdt meg litt på avstand... Synes jeg fikk betaling nok når dem braket sammen i kamp.Lykkelig og glad får jeg også med meg solnedgangen på Dovrefjell.
Fotohelger er ikke dumt...


11 kommentarer:

 1. Hei! Bra at du fant Moskusen. Det frister med fotohelg der oppe etter å ha sett dine bilder. Likte spesielt bilde no 1 godt, dybden i bildet og fargenyansene samt den noe "grinete" Moskusen gir et flott uttrykk. Grattis med fin uttelling.
  G

  SvarSlett
 2. Ser ut til at helga ble vellykket. Moskusen som står alene i fint miljø liker jeg best. Forøvrig stemningsfulle bilder.

  Ketil O

  SvarSlett
 3. Artig du fant moskusene!
  Synes bilde nr 2 er et nydelig bilde i herlig lys, slossbilde er også knall med flott miljø.
  Landskapsbildene er det heller ikke noe og klage på, flotte farger i fjellheimen!.
  Ble ihvertfall stor uttelling fotomessig på denne helgeturen.
  Får selv lyst og dra og ta bilder av moskusene når jeg ser bildene.


  Mvh Ruben

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelige ord.

  Det er ikke siste gang jeg drar oppover dit. I går jaget jeg opp en sverm med ryper, men med vivinkel ble det ikke noe annet en sorte prikker.

  Monika

  SvarSlett
 5. Hei, flotte bilder du har fått her! Nydelig lys og flotte høstfarger. Det er nok på våren man kan se moskus fra E6 mellom Hjerkinn og Kongsvold, resten av året er sjangsen størst på Snøheim-vegen fra Hjerkinn, gjennom det gamle skytefeltet og opp mot Snøheim ved foten av Snøhetta. Merkelig at folk som bor der oppe ikke vet bedre :)

  Øyvind

  SvarSlett
 6. Hyggelig lesning.
  Og mye fine bilder fra dovre!
  Du har hatt veldig fint lys, og det gjør bildene spesielt fine.
  Likte veldig godt bilde nr. 2 og bilde nr. 4.

  Tommy S

  SvarSlett
 7. Oi oi...Steike så fine bilder!!!
  Kom tilfeldigvis innom bloggen din og her var det mye flotte bilder.
  Skal selv opp til Dovre på min tredje tur i år for å ta bilder i morgen, har sett moskus begge de to andre gangene, og tviler derfor på at jeg ser noen i morgen, men der jo lov å håpe:)
  Ser jeg mangler masse erfaring før bildene mine kommer i nærheten av dine, men det blir da vel en dag :-)
  Ha ei kjempefin helg...

  SvarSlett
 8. OI,så heldige du har vært da.
  Syns alle bildene dine er fine jeg, men bildene med 1 og slosskjempena av moskusene er favoritter.

  SvarSlett
 9. Så flotte bilder! Må ha vært en fantastisk opplevelse! Slosskampen og det første er favoritt. Ha en fin fotouke!

  SvarSlett
 10. Dette måtte jo ha vært en kjempetur, Monika! Flott vær, nysnø, nydelige høstfarger og nærkontakt med moskus! Kan vel egentlig ikke ønske seg mer... Fine bilder ble det også! Nå har du vel reist hjem fra hytta på Tørstad, men jeg skal til Rissa i helga, så gi lyd om du fortsatt er i området!

  SvarSlett
 11. tusen takk alle sammen for hyggelige kommentarer.

  Arvid...nei denne helgen blir det ikke noen tur på hytta, men det var nydelige høstfarger så jeg kunne godt tenkt meg en tur ja.. kos deg!

  monika

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!