mandag 10. mai 2010

Håper på lønn i Juni!


Jeg har drevet aktivt med hjort dem siste ukene, nå tar jeg en pause da hjorten skifter til sommerpels.

Nå er det to prosjekter jeg jobber med og begge heter rev! Den ene er helt ny. Jeg har observert en rev som fanget småfugler. Å fytti katta den var ikke tam :) Før jeg fikk fram nikon så jeg halen som et strek. Da jeg har observert rev på denne plassen flere ganger så ble telefonen til grunneier for e.v.n start av foring rimelig rask. Å svart var "klart du kan...bare kom deg i gang" Nå har jeg foret der nesten en uke og maten forsvinner hver dag. Hvem som spiser vet jeg ikke, men maten blir borte. Håper bare det ikke er en grevling :) Når lyset blir bedre skal jeg ha meg en lengre økt for å observere, men nå bare godsaker ! Her tror jeg det skal mye til for å bli dus med reven, men håper e.v.n på revevalper.

Det neste er vel mer i boks, men det er egentlig ikke mitt prosjekt. Her kommer det rev hver kveld for en godbit. Den ene er nok den som er valp i fjor. Jeg skal ut å se på lysforhold og plassere opp et telt. Her håper jeg også revevalper da hiet er rett over.
Ellers kan jeg fortelle en ørnehistorie fra fiskeren jeg er med når jeg fotograferer ørn. Han hadde en merkelig opplevelese med en stormåse og ei havørn. Hver gang han får knurr ender den opp som ørnemat og når ørna ser armen i luften er den på vingene, men denne dagen klarte stormåsen og "nesten" sluke knurren, d.v.s nesten for den satte seg fast, å samme hvor den prøvde så kom knurren verken ned eller opp. Der går ørna ned og får tak på måsen og rett å slett fille rister den slik at knurren spretter ut...måsen blir sluppet og ørna tar knurren!hm...hvorfor var ikke jeg med den dagen :d
Bilder er fra 2009

9 kommentarer:

 1. Hei Monika.

  Skjønner at du har gått i skole hos Terje, pølser er godt for en revefant.

  Lykke til med prosjektet.
  Kåre
  PS fine revebilder

  SvarSlett
 2. Skall bli spännande att följa ditt rävprojekt. Hoppas det går bra. Fina bilder.....och vilken fantastisk "fiskehistoria" med örnen!
  mvh/Lars-Eric

  SvarSlett
 3. Flotte revebilder og spennende prosjekt
  på gang med revene.Fantastiske skapninger
  og studere.Artig ørnehistorie som viser
  at dyreverdenen ikke er helt A4 og takk for de.
  Hvor var du den dagen da?
  Bloggfrie Knut

  SvarSlett
 4. very beautiful photo; bravo

  SvarSlett
 5. Jeg vil jo ha lønn hver måned jeg da og ikke bare i juni. Men bildene av revene var flotte da. Ser så manipulerte ut.. Prøv å lokke på reven. De kommer springende alt de greier. Spennende ;)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for flott kommentarer.

  Til anonyme..
  At bildene ser manipulerte ut har jeg fått høre før, men jeg sitter med raw filen og der vises det samme :D
  Med tanke på lokking så har jeg tenkt tanken... har du noe og anb...

  maten forsvinner om det er grevling eller rev.. Grunneieren er bli som ei sol så kanskje det er han :D  monika

  SvarSlett
 7. Hei igjen. Ser jeg ikke var inlogget sist.. Jeg holder på å teste flere forskjellige lokker så vet enda ikke fra hvem som gir best uttelling. Den ene skal visstnok virke på gaupe også så om den fortsatt er i området skal det prøves. Det er bare å stå på fremover så blir det en spennende vår med mange flotte bilder på oss som følger med her.. :)

  SvarSlett
 8. Si fra da Arfinn om du finner noe å anbefale..

  Den jeg tenker på lager muselyder...

  monika

  SvarSlett
 9. Flotte bilder og spennende prosjekt.
  Følger med videre jeg.
  Lykke til videre :)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!