onsdag 6. januar 2010

Besøk i småfugleland

Det er ikke unormalt at det laver ned med snø , men det er unormalt at den får ligge i fred uten at mildvær eller sterk vind tar tak i den.

Nå er det virkelig nydelig vintervær med minus 10 grader vindstille. I går tok jeg en tur opp til småfuglene og ei spettmeis var så happy over besøket at hun satte seg på skuldra mi mens jeg foret.
Hjortespekk, nøtter, solsikke og rosiner besto menyen av!

Det var kaldt også for fuglene i dag og svarttrosten så ut som ei kule der den satt med tildekte bein. Jeg hadde håpet at nye arter var kommet, men det var dem gode gamle meisene, noen troster og noen matglade nøtteskriker!

Det var både rådyr og revespor oppe ved vogna.. Det er alltid et ønske om at et dyr på fire føtter skal dukke opp, men enda er det bare med vinger!
Etter nesten to timer var jeg fornøyd med å sitte stille da var gradestokken blitt 14 grader og det er nesten for meget for en Romsdaling!Slik ser det ut når jeg går ut døren på vognen.

Når solen kommer seg over fjella der borte så er det meste gjort for mørketiden denne gang.. Både jeg og alle fuglene gleder oss til det!

5 kommentarer:

 1. Flotte bilder og artig å høre at spettmeisen satte seg på skulderen din når du foret.
  Her på foringen er spettmeisen så skvetten å skeptisk at det ikke har lykkes meg å få et bilde av spettmeisen som jeg er fornøyd med ;)

  Mvh
  Per E.

  SvarSlett
 2. Kjempefine meise og naturbilder du legger ut.
  Det er sikkert tøft å være fugl i disse temperaturene.
  Kos deg i vinterværet :)

  SvarSlett
 3. Dette var det morsomt å lese om. Fugler er veldig artige krabater og det er utrolig gøy og spennende å observere dem. På mine to foringsplasser, har en i Trysil og en i Oslo kommer de meget velvillig ned. Spesielt er meisefamilien veldig uredde. Det er også artig å se forskjellige fugler på de to plassene.
  Kjempe bra bilder du har også.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Nydelige vinterbilder, Vi koser oss på Nordmøre i disse tidene vi som kan kle på oss, verre med de ville dyra! De er ikke akkurat vant til så mange minusgrader over såpass lang tid her hos oss nei! Så gøy å komme så tett på naturen som du gjorde med den spettmeisen! Morro :D.
  Linda

  SvarSlett
 5. Nok en gang flotte bilder hos deg:) Jeg nyter vinterværet vi har om dagen. Skjønner du gleder deg til du får sola over fjellet. Her vi bor, har vi sola hele vinteren gjennom. En nytelse for meg som ikke er vant til det.
  Ha en flott fredagskveld:)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!