søndag 20. desember 2009

Førjulsdag i Sylteland

Da er det bare dager før jula 2009 ringes inn, og til stor glede for store og små. Uten at jeg skal ta min munn for full.- tørr jeg å påstå at vi er på veg til en helt feil julefeiring der mathysteriet (les hamstre) og den brutale julegavehandelen dominerer!

Etter å ha blitt en ikke røyker i 2009 så har jeg nøyet meg med julenedvask...rett og slett herlig grønsåpe lukt brer seg i heimen. Å sitt ikke der og tro at det ikke finnes verken mat eller pakker i heimen.- Joda her finnes det meste, men det har ikke dominert juletiden så en fototur i vogna og i blåtimen har det blitt, men den råeste og beste må vel være en tur til Sylteland!

Klokken halvåtte ramlet jeg inn i skjule ute oss Terje Sylte. Da er det å montert fotoapperatet og vente på lysning. Sitter i mørket og hører kråkene skriker.. Det kribler i å se dem flotte rovfuglene, men må vente en kl ti før jeg får fotolys. Kongeørna dukker opp før det blir lyst og sitter i 20-25 minutter. Når kongeørna drar, - går det bare minutter før jeg har to havørner over skjule.. å dem lander på haugen og speider ned mot reven. Den ene kommer ned og den andre drar og det er faktisk første gang jeg har havørn på åte.


Havørna blir sittene en stund. Tydelig så er det hønsehauk i området for kråker og skjæra blir borte og havørna blir mer på vakt før den brått tar av! Hva skjer..... ?Det blir stille en stund, men så kommer det en skjære og deretter noen kråker.. og så kommer kongeørna for andre gang. Den sitter en god stund før den forlater matfatet.


Nå blir det stille en stund før hønsehauken kommerDen mestrer å sitte på reven i 3 timer.... Fikk utrolig god tid å ta masse bilder med mange mulige kreative løsninger. Her er det 1/15 i lukketid og blender5,6.. ikke det store bilde, men viser litt hvor sliten en blir i øyene etter å stirre og stirre i snødrev på jakt etter dem beste bildene....


Atter en gang har jeg opplevd en topp dag i Sylteland. Stillheten og roen gir meg en god ballast før en setter foten ut i julehysteriet igjen....


Med den Lille meisen, - ønsker jeg alle RIKTIG GOD JUL !

5 kommentarer:

 1. Forstår godt at det må ha vært herlig å slappe av i rovfuglskjulet, vekk fra alt julemas.

  Flott innlegg, spennende lesning.

  Ha en fin jul!
  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 2. Flotte bilder som belønning for planlegging og venting.
  Man skal jo selv bestemme om jula blir mas eller kos.
  Fortsatt fin førjul

  SvarSlett
 3. Problemet med votter og foto er knappene på kameraet.
  Jeg tok de heller av, og tok noen varme-pauser.
  Uthaug ligger noen km nord for Brekstad på Ørlandet. 20m ned til fjorden som går innover mot Bjugn, så det er relativt maritimt :)
  Stadsbygda blir lengere sør for oss, ca 45min i bil

  SvarSlett
 4. Skal si du tar flotte bilder:) Fant deg via Gubben`s blogg. du legger flid i dine motiv:) Travel førjul...tja...jeg stresser ikke og vi koser oss:)
  Nyt kvelden, et hav av tid enda:)

  SvarSlett
 5. Oi oi...fantastiske bilder. Det andre av ørna her er noe av det mektiske jeg har sett av et ørnebilde. Å fått oppleve noe slikt hadde vært en drøm du. Noe annet enn alle de her lav sol bildene vi har så mange av ;).
  Kjempeflott Monika.

  Hva er det du bruker av utstyr på dette tru..

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig med en kommentar!